al contingut a la navegació Informació de contacte

La Vall de Boí instal·la sistemes de bucles magnètics als principals punts de recepció de visitants

DIJOUS 13 ABRIL 2023

La instal·lació dels bucles magnètics és una de les accions del Pla de sostenibilitat turística de la Vall de Boí ( PSTD) , desplegat al municipi amb fons europeus Next Generation EU, que conté 17 accions destinades a millorar la sostenibilitat i accessibilitat de la vall amb la finalitat de convertir-la en un destí de referència al Pirineu per la seva accessibilitat universal.

Els bucles s'instal·laran ara a les esglésies romàniques declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO i obertes al públic , així com al Centre de Romànic, la Casa del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i l'oficina de turisme, i s'ampliarà més endavant amb el servei d'atenció al client de l'estació d'esquí de Boi Taüll.

Segons dades de l'INE, el 10% de la població de l'estat Espanyol són persones amb algun tipus de discapacitat i en aquest sentit el sistema de bucles d'inducció magnètica són una ajuda tècnica que millora l'audició als usuaris d'audiòfon o implant coclear. Això permetrà millorar l'accessibilitat a la informació i facilitarà l'accés a les visites guiades i serveis oferts a la Vall de Boí, ja que en aquests sistemes el so arribarà directament a la pròtesi auditiva de la persona sorda que no sentirà el soroll ambient, ni les converses properes d'altres usuaris.

A la instal·lació d'aquests bucles i dins del mateix desplegament del Pla ( PSTD) que es durà a terme els dos anys vinents i seguint les directrius del propi pla, s'hi afegiran altres accions d'accessibilitat a la informació que facilitaran l'accés a través d'Apps o materials accessibles a persones amb altres tipus de dificultats, com per exemple les visuals o les cognitives.

Amb aquestes dades i d'altres que s'estan treballant dins l'estratègia de sostenibilitat, es dissenyaran accions de millora per tal d'alinear als empresaris i professionals del sector amb l'estratègia global de la destinació, amb l'objectiu comú de convertir el territori en un referent en turisme responsable i sostenible.

 Més informació:

 PSTDvalldeboi@vallboi.com

 Tf. 639630043