al contingut a la navegació Informació de contacte

La "EPIC TRAIL VALL DE BOÍ" arriba a la seva 10ª edició

DILLUNS 01 JULIOL 2024

Els dies 28, 29 i 30 de juny de 2024, la Vall de Boí va acollir el Garmin Mountain Festival, festival de referència del Sud d’Europa que reuneix les competicions de les 4 distàncies de la GARMIN EPIC TRAIL, la Garmin Epic Trail Youth, marxa nòrdica i activitats d’aventura i outdoor per a tota la família.

Nascuda  al  juliol de 2014, fou  un projecte promogut per la marca catalana BUFF, pioner en el seu format i  amb la vocació d’esdevenir una referència internacional dels esports a l’aire lliure. De la ma d’en Joan Rojas (fundador de BUFF), i en Joan Paralada (Alcalde de la Vall de Boí en aquell moment) arrencava un esdeveniment amb l’esperit de posar en valor la Vall de Boí on hi conflueixen patrimonis naturals i culturals com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estanys de Sant Maurici i el Conjunt Romànic, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. Aquella primera edició va tenir com guanyadors a Iker Carrera i Núria Picas, que van completar els 105 kms de la cursa, en la que hi participaven un centenar de corredors dels quals només 17 en van poder completar el recorregut per culpa de dues tempestes que van obligar a neutralitzar la prova.

L’any 2022, GARMIN va agafar el relleu de BUFF com a Title Sponsor garantint així la viabilitat de l’esdeveniment que aposta per alt nivell de qualitat en la seva producció. També des del 2022, la EPIC TRAIL ha disposat d’una producció televisiva en directe d’una de les seves curses, possible gràcies a una producció d’altíssim nivell de TV3 i el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que com a propietària de l’Estació de muntanya BOI-TAULL.

En aquests anys, la VALL DE BOÍ ha vist triomfar esportistes d’èlit internacional com Iker Carrera, Núria Picas, Zach Miller, Ruy Ueda, Luis Alberto Hernando, Caroline Chaverot, Marcela Vasinova, Maite Maiora, Sheila Avilés, Manu Merllas, Christian Mathys, Holly Page, Tom Owens… i sobretot milers d’esportistes populars que han pogut gaudir de les muntanyes, els rius i el cels d’un indret espectacular.

Més infomació

Amb el suport: