al contingut a la navegació Informació de contacte

Festival Gure Sheepdog Trail 2021 Vall de Boí

DIMECRES 03 FEBRER 2021

L’Ajuntament de la Vall de Boí, signa un conveni amb el GURE SHEEPDOG TRIAL, aquest conveni  contempla la realització del prestigiós concurs internacional de gossos de pastoreig a la Vall de Boí el proper mes de setembre, coincidint amb la celebració de la Fira Ramadera de Barruera.

El Gure és un concurs amb esperit local i amb projecció internacional que acull pastors d’arreu d’Europa i un jurat reconegut internacionalment, molts d’ells ramaders i productors en els seus països d’origen.

El Festival Gure més enllà d’un concurs de gossos de pastoreig es presenta com un espai de trobada dels sector ramader dels Pirineus, promovent el consum i l’intercanvi entre productors locals, ramaders, emprenedors del mon rural, entitats sense ànim de lucre i institucions.

En aquest sentit al festival es faran tallers i demostracions de treball real amb el maneig de vaques, xerrades de diferents feines i races de gossos  tant de pastor com de protecció.

Paral·lelament al concurs Barruera farà la seva 21 edició de la Fira ramadera, recuperada pels veïns després de dècades sense celebració, la Fira serà com en anys anteriors l’aparador dels ramats de la Vall de Boí i també dels productors del Pirineu, i es veurà reforçada  amb  l’impuls del festival.

Amb el festival i la Fira ramadera del 24 al 26 de setembre La Vall de Boí, posarà en valor el sector ramader del municipi i la seva gran importància en el desenvolupament econòmic i sostenible de la Vall. El sector ramader podrà participar en la seva vessant més tradicional de la Fira i fent demostracions d’oficis antics, però també tindrà la possibilitat de conèixer i compartir experiències més innovadores  i tecnològiques aplicades amb modernes xerrades i participació d’exemples i professionals d’arreu.