al contingut a la navegació Informació de contacte

Desplegament d'internet de banda ampla a la Vall de Boí

DIJOUS 23 JULIOL 2020

Ja està desplegat internet de banda ampla a la Vall de Boí, gràcies a un acord entre l’ajuntament i l’operador d’internet Wicat.

Davant la situació actual, on el consum d’internet és cada cop més elevat pel teletreball, i també per la necessitat de fer arribar internet d’alta velocitat al municipi i poder mantenir unes bones comunicacions i generar igualtat d’oportunitats entre territoris, l’Ajuntament de la Vall de Boí ha arribat a un acord amb l’operador d’internet Wicat per al desplegament d’internet a tota la vall.

Wicat fa arribar l’internet de molt alta capacitat a l’Alt Pirineu mitjançant circuits troncals de la Fibra Òptica de la Generalitat (XOC). Aquesta senyal d’alta capacitat es distribueix a l’usuari final, des de la xarxa de repetidors de Wicat, mitjançant ràdioenllaços (sistema anomenat també Fibra-Ràdio o Air Fiber). Aquesta tecnologia, en constant evolució, permet connexions inicialment de fins a 30 Mbps que s’aniran ampliant segons vagin augmentant les necessitats d’ample de banda dels usuaris.

En zones com La Vall de Boí on la dispersió i la baixa densitat de la població dificulten la viabilitat econòmica de la FTTH (fibra fins a la llar, per les seves sigles en anglès), la última milla amb radioenllaç permet disposar d’internet d’alta velocitat de forma immediata i a tots els nuclis de població de la Vall.

Per tal de donar-se d’alta cal contactar amb l’empresa Wicat a través del telèfon 973 09 09 00 el correu electrònic info@wicat.net.