al contingut a la navegació Informació de contacte

COMUNICAT SOBRE LA FASE D’ALERTA DEL PROCICAT

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha activat en alerta el Pla de Protecció Civil PROCICAT per a malalties emergents per fer front al CORONAVID-19 conegut com coronavirus.

DIMECRES 11 MARÇ 2020

En què consisteixen les mesures preventives que avui han dictat des del Departament de Salut?

  1. Els esdeveniments esportius, professionals i no professionals, que se celebrin a Catalunya es faran a porta tancada, excepte aquells en què hi participin menors d’edat, que podran anar acompanyats.
  2. Se suspenen o s’ajornen les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. En els casos en què aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferior a les 1.000 persones, es podran celebrar únicament si només s’ocupa un terç de l’aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants.
  3. Aquestes mesures de restricció s’apliquen a espectacles públics, recreatius i d’oci, activitats culturals, religioses o similars, amb independència que siguin ofertes per un titular, explotador o organitzador públic o privat.
  4. El Departament d’Educació insta a suspendre tota activitat que organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol altre que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament.
  5. Les sortides lectives que impliquin personal o alumnat d’un sol centre es podran mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etc.

Com podem auto-protegir-nos del contagi?

– Rentant-se sovint les mans amb aigua i sabó o solucions alcohòliques.

– Tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze en tossir o esternudar i rentant-te les mans de seguida.

– Evitar compartir menjar, estris o altres objectes sense netejar-los degudament.

Us anirem informant cada vegada que hi hagi novetats en el seguiment del pla, ja que la informació clara i actualitzada és bàsica per evitar alarma social i per mantenir-nos ben organitzats.

L'objectiu és reforçar la difusió dels consell preventius i les mesures d'autoprotecció que determini el Departament de Salut.

Més informació

CanalSalut

1 cartell-ciutadania-que-es-coronavirus-A4

2 Puc estar afectat pel coronavirus?

3 Esvaïm inquietuds

5 cartell-ciutadania-preguntas-frecuentes-coronavirus-A4

6 cartell-ciutadania-us-de-mascaretes-A4