al contingut a la navegació Informació de contacte

Prova alerta Protecció Civil al mòbil

 Aquest mes de febrer s’ha posat en funcionament el sistema d’Alertes de Protecció Civil per situacions d’emergència greu basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

 És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

 En el cas de la Vall de Boí, s’ha previst una prova el dia 28 de febrer, a partir de les 11 h, en el marc de la prova per a tot el territori de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran.

 L’alerta consisteix en un missatges de text, amb un to de so molt fort, on descriu l’emergència i les instruccions de seguretat que ha de seguir la població.  Cal que tingueu activada l’opció de recepció de les alertes, la majoria de mòbils la tenen activada per defecte.

  Per valorar la prova s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte.

  A la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil disposeu de tota la informació.

  • Enquesta, que permetrà valorar la prova i detectar incidències.

 Cartell_prova_alertes_AltPirineu_Lleida (1)_page-0001.jpg