al contingut a la navegació Informació de contacte

Actualització dades COVID-19

Les autoritats sanitàries de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, ens comuniquen la situació de l'evolució del COVID 19 a les diferents comarques.

La Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, en el seu conjunt es troba des del 25/07/2020 fins el 17/08/2020 en situació de risc alt (color vermell), continuant l’increment respecte ahir però més moderadament (valor de 147,45 amb un lleuger increment de 16,20 respecte dia anterior).

 A nivell de comarques, on es mostren dades de la seva evolució, han anat oscil·lant:

 - Alt Urgell, continua una molt notable línia ascendent que ahir ja s’havia evidenciat, arribat avui a valors de 410,79, comportant un gran increment de 112,78 respecte a les dades d’ahir.

Alta Ribagorça, és manté com els darrers dies, sense dades de risc de rebrots en les darreres 3 setmanes.

- Cerdanya, es manté en valors de risc de rebrot baixos, inclòs millorant lleugerament respecte el dia d’ahir, actualment es troba en valor de 5,08 quan ahir marcava valors de 9,16.

- Pallars Jussà, continua en situació de risc alt, amb valors molt elevats (245,69), però per primera vegada des del 12/08/2020 en línia de descens, en valor més baix d’aquesta sèrie i disminuint 77,96 punts respecte ahir. 

- Pallars Sobirà, es manté amb un risc de rebrot baix, de 23,42 punts, però incrementant lleuger de respecte al 3.97 punts respecte ahir.

- Val d’Aran, avui és mostren dades, amb uns valors de risc de rebrot molt baix, de 1,54.

 Les principals conclusions és que la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran es manté en un risc de rebrot alt en el seu conjunt que va entrar segons les dades d’ahir, però els riscos alts continuen focalitzats a hores d’ara en dues comarques, el Pallars Jussà que continua amb valors molt alts però iniciant una primera disminució, i continua el creixement amb força dels valors de l’Alt Urgell, amb uns valors molt alts, i situant-se com a dia d’avui com a comarca amb major risc de la vegueria. La única comarca que es manté sense valors de risc de rebrot és l’Alta Ribagorça. La resta mostren totes tres valors de risc baixos o molt baixos.

En aquesta ocasió torna una comarca alt pirinenca com la de major risc de totes les comarques de Catalunya (Alt Urgell), mentre que el Pallars Jussà passa a la cinquena, darrera de la Noguera, el Segrià i el Baix Ebre. Per contra l’Alta Ribagorça comparteix amb el Priorat la inexistència de dades de risc de rebrot.

Malgrat les bones notícies de la comarca, insistim en la importància de reduir les trobades, els sopars grupals, les reunions innecessàries, més que mai és necessària la prudència i la responsabilitat.

Recordem que és obligatori l’ús de la mascareta en els llocs públics, s’ha de fer especial incidència en la higiene de les mans i cal evitar les aglomeracions.

Ara és moment de no relaxar-nos, la salut i l'economia dels nostres pobles necessiten més que mai el compromís de tots i totes per continuar avançant.

Cuidem-nos entre tots i totes !!!